Turkijoje maistas trykšta įvairove! Prieskonių gama atima bet kurio kulinaro žadą. Tai ką mes labai vertiname - vaisiai ir jūros gėrybės yra visur. Viskas šviežia, skanu tiek turguje, tiek prekybos centruose. Tai paneigia mitą apie maisto "nešvarumą". Kainos taip pat be galo džiugina, nes yra pigu!

TURGUS
Mahmutlare turgus būna keturis kartus į savaitę: antradienis, trečiadienis, penktadienis, šeštadienis. Tačiau didelis turgus būna antradienį ir šeštadienį, jie vyksta centrinėje miesto dalyje. Kitomis nurodytomis dienomis turgus yra mažesnis. Trečiadienio turgus vyskta Mahmutlaro pradžioje, o penktadienio - miestelio gale. Turgaus darbo laikas nėra griežtai nustatytas. Prekeiviai būna nuo 7 ryto ir iki vėlaus vakaro, kol patys nusprendžia nebeprekiauti. Turguje yra priimta derėtis, tad nepamirškite to daryti!

KIPA PREKYBOS CENTRAS IR KT.
"KIPA" yra labai mėgstamas ir pakankamai didelis prekybos centras. Jis yra labiau "ekonomy" klasės, tačiau jame galime nusipirkti viską, ko Jums reikia. Dažnai būna išardavimai. Be to, "KIPA" vienintelis prekybos centras organizuojantis nemokamą atvežimą. Iš Mahmultlaro asdien važiuoja autobusiukas, maršruto pradžia  - prie viešbučio "Doris Aytur". Važiavimo laikas: nuo 11:00 iki 17:00 (kas 30 min.).
Taip pat yra kitų, aukštesnio lygio prekybos centrų: METRO, MIGROS, A101 ir kt.

KUR PAVALGYTI MAHMUTLARE?
Miestelyje visur pilna vietų, kur galima greitai, skaniai, nebrangiai pavalgyti, negaminant patiems. Visur maistas siūlomas vietoje ir išsinešimui, galima užsakyti maistą į namus.
Vištiena ant grilio gamina vietoje šalia laikrodžio. Vištieną gamina ant tikros ugnies, ji yra labai skani ir kainuoja 10 turkiškų lirų (TL).
Visur yra "Burger King", tik jame papildomai įtraukti specifiniai, turkiški pateikalai.
Picerija "Domino's Pizza", kurioje picos kepamos ant įvarių padų bei iškart po užsakymo.

ŽUVIES PARDUOTUVĖS IR RESTORANAS
Mahmutlare yra dvi žuvies parduotyuvės. Išties, žuvimi prekiaujama visur, tačiau žviežia, kiekvieną rytą žvejų atplūkdoma žuvis yra tik jose. Jos abi yra Atatiurk gatvėje, netilo viena kitos. Vienoje iš sių parduotuvių yra žuvies restoranas "Yegen Balikcilik", tad aišku, jog jame žviežiausi žuvies patiekalai

KAINOS
PREKYBOS CENTRŲ VIDUTINĖS KAINOS:
Duone 250 gr - 0,70 TL (0,26$);
Pienas - nuo 1-3 TL (0,36-1$);
Sviestas - nuo 8 iki 14 TL (3-5$);
Aliejus - nuo 2 TL (0,7$);
Kietasis sūris (250 gr.) - nuo 10 TL (3,65$);
Cukrus 1 kg - apie 2-3 TL (1$);
Druska – 0,15 TL (0,05$);
Kiaušiniai 10 vnt. - nuo 4 TL (1,5$);
Makaronų gaminiai 0,5 kg - nuo 1 TL (0,36$).
Brangiausiai produktais Turkijoje laikomi: mėsa, dėšra ir alkoholis.
Mėsą dažniausiai paprduoda šviežią, nešaldytą.
Mėsos kainos:
Aviena (šonkauliukai) – 35-55 TL už 1kg (13-20$);
Aviena (koja) – nuo 30 TL už 1 kg (11$);
Jautiena – 40 TL už 1 kg (14,5$);
Jautiena (file) – 60 TL už 1 kg (22$);
Vištiena – 17 TL 1 kg (6$);
Kalakutienos file – 19 TL už 1 kg (7$;);
Dešra nuo 20 - 40 TL už 1 kg (7,3-14,5$).
Žuvis visur šviežia, nešaldyta. Jūsų pageidavimu visur ją išdoros ir nuskus. Būna, kaip kur prekiaujama šaldyta žuvimi iš Norvegijos, tačiau tai išimtis, nes visi valgo vietiną, pagautą žuvį.
Apytikslės žuvies kainos:
Chamsa – 6 TL 1 kg (2,2$);
Barabulka – nuo 30 TL 1 kg (11$).
Dorado – nuo 20 TL už 1 kg (7,3$)